Wat is het beste materiaal voor keukengerei?

Als het om koken gaat, is het essentieel om over de juiste materialen te beschikken, en we hebben het niet alleen over koekenpannen, pannen of bordenrekken, je moet ook nadenken over keukengerei, want we gebruiken ze elke dag!

In onze blog worden we er nooit moe van om u eraan te herinneren dat niet alles in de wereld van keukengerei van metaal is, maar dat de beste opties verder gaan dan dat. Er zijn prachtige opties, elk met hun voor- en nadelen, we zullen je er meer over vertellen.

Houten keukengereiEr moet een reden zijn waarom ze al duizenden jaren het meest worden gebruikt! Met de juiste houtsoort zijn het zeer slijtvast en duurzaam keukengerei; Bovendien verpesten ze je koekenpannen niet als je ze gebruikt.

U moet echter extra voorzichtig zijn met dit materiaal. Sommige houtsoorten hebben bij gebruik een aanzienlijk bacteriologisch risico vanwege hun poreuze oppervlak, hoewel dit een nadeel is dat vermeden kan worden als u kiest voor kwaliteitsvol houten keukengerei. Aarzel daarom niet, als je voor dit soort keukengerei kiest, is ons advies dat je voor bamboe gaat, ze zijn slijtvast en makkelijk schoon te maken.

Siliconen keukengereiWe kunnen het niet ontkennen, ze zijn de beste. Gebrek aan kennis betekent soms dat mensen niet voor dit materiaal kiezen, maar siliconen is zelfs bij hoge temperaturen zeer stabiel, waardoor overdracht van stoffen en / of smaken wordt uitgesloten.

Dit keukengerei is extreem slijtvast en BPA-vrij, ze zijn ook ideaal voor de vaatwasser.

Zoals alles in het leven hebben ze een nadeel: hun flexibiliteit. Veel items hebben het nadeel dat ze niet veel gewicht kunnen dragen, waardoor ze onhandig en onpraktisch zijn. De oplossing? Ga voor degenen die zijn gemaakt van een slijtvaste kern en afgewerkt met siliconen van hoge kwaliteit, of koop keukengerei van siliconen en roestvrij staal.

Roestvrijstalen keukengerei.Het 'eeuwige' roestvrijstalen keukengerei kan een leven lang meegaan, maar je moet er rekening mee houden dat ze de vijand van een koekenpan zijn en ze met de minimale kras vernietigen. Ze zijn echter een zeer goede optie voor de oven en voor braadpannen van ijzer of roestvrij staal.

Ze zijn een geweldige bondgenoot voor elke zichzelf respecterende chef, omdat ze het meest duurzame, veilige en gezonde keukengerei zijn. Ze kunnen in de vaatwasser worden geplaatst en zijn ook ideaal voor het "schrapen" van bepaalde oppervlakken, zoals de ovenschaal. Aan de andere kant zijn er oppervlakken die er helemaal niet mee compatibel zijn, dus probeer ze altijd goed te gebruiken.

Zoals je hebt kunnen zien, hebben ze allemaal hun voor- en nadelen, dus het beste materiaal voor keukengerei hangt helemaal af van het gebruik dat je ervan gaat maken. En zo niet, dan kunt u ze altijd alle drie proberen! Hoe meer hoe beter!