Ontdek wat voor soort koffiezetapparaat het beste bij u past

Koffie is ongetwijfeld een van de meest populaire drankjes geworden, of dat nu thuis is of in een café, 's ochtends of' s avonds, het is altijd een goede tijd! Het wordt zo zwaar geconsumeerd dat het zelfs een ritueel is geworden voor sommige mensen, die ervoor willen zorgen dat ze thuis koffie van de hoogste kwaliteit kunnen maken. Als dit op jou lijkt en je op zoek bent naar je perfecte koffiezetapparaat, dan is dit artikel iets voor jou. We vertellen je alles wat je moet weten.

Soorten koffiezetapparaten, zo veel om te ontdekken

⦁ Italiaanse koffiezetapparaten / mokapotten. Dit is de meest voorkomende en meest traditionele, het bestaat uit 2 metalen compartimenten die aan elkaar schroeven, met een trechtervormig filter erin. Het water gaat in het onderste compartiment en wanneer het het kookpunt bereikt, stijgt het naar het bovenste compartiment en passeert het de gemalen koffie die het doordringt.
⦁ Plunger / Franse pers. Dit concept is meer dan 150 jaar oud en bestaat uit een glazen cilinder met een klep bedekt met een filter als deksel, en wanneer het naar beneden wordt geduwd, gaat de vloeistof er doorheen en de vaste stoffen niet.
⦁ Filtermachines. Dit is een van de meest populaire soorten koffiezetapparaten in de Verenigde Staten en het werkt op dezelfde manier als de mokapotten en Franse persen: door de koffie te laten trekken. Het enige verschil is dat de koffie door een dik filter in het kopje valt.
⦁ Espressomachines. Dit is het toonaangevende koffiezetapparaat, of op zijn minst het meest succesvolle van de afgelopen tijd, gebruikt in bars en cafés. Het werkt door het water te verwarmen totdat het een zeer hoge druk bereikt. Zodra de juiste temperatuur en druk zijn bereikt, haalt het water alle smaak uit de koffie, wat resulteert in een romige, volle en intense vloeistof.
⦁ Aeropress-machines. Dit moderne koffiezetapparaat, uitgevonden in 2005, gebruikt een vrij eenvoudige methode, het combineert de espresso- en Franse persmethoden. Het interessante van deze methode is dat deze volledig handmatig is: wanneer je de druk uitoefent, blijven de restanten in het filter en stroomt de vloeistof in de beker.
⦁ Koffie- / capsulezetapparaten met één portie Een van de modernere koffiezetapparaten die tegenwoordig in huis te vinden zijn, zijn de capsulemachines. Deze werken op dezelfde manier als de espressomachines, maar de vereiste druk is lager zodat ze koffie kunnen maken uit één capsule en kleiner zijn.Wat is het beste koffiezetapparaat voor jou?

Nu we u de populairste en meest bekende koffiezetapparaten hebben laten zien, is het aan u om te beslissen welke het beste bij uw smaak en behoeften past; wij kunnen u helpen bij het nemen van de beslissing

⦁ Als je iemand bent die van smaakvolle en volle koffie houdt, zonder de aroma's en tonen te missen, dan is de Franse pers het koffiezetapparaat voor jou.
⦁ Als je graag zo snel mogelijk koffie zet, dan zijn de beste koffiezetapparaten voor jou de espresso- of capsulemachines.
⦁ Als je iets wilt dat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, kies dan voor de Franse pers, hoewel de mokapotten ook niet ingewikkeld zijn.
⦁ Houd je ervan om veel koffie te zetten en op tijd klaar te hebben? Gebruik dan een mokapot of een grote Franse pers.
⦁ Ten slotte, als je het soort bent dat gedurende een lange periode naar de prijs kijkt, is de filtermachine het zuinigst.
⦁ Als je de goedkoopste koffie wilt zetten, kies dan voor een mokapot of een Franse pers zonder er verder bij na te denken.Als je een purist bent, moet je kiezen voor een mokapot of een espressomachine, hoewel sommige capsulemachines goede resultaten kunnen opleveren.
⦁ Als u op zoek bent naar een gepersonaliseerde koffie, dan is een handmatige espressomachine of, als u iets eenvoudiger wilt, een automatische, de beste voor u; al sluit de Franse pers niet uit.
⦁ Ben je dol op lattes en cappuccino's? Zoek een koffiemachine specifiek voor deze soorten koffie, wat zou betekenen dat u de capsule- of espressomachines zou moeten kiezen.

Bekijk ons ​​gedeelte over koffiezetapparaten waar we een breed scala aan producten voor iedereen hebben. De keuze is aan jou!